Csapatsiker, majdnem feleslegesen

MTI
2011. 05. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott nyerte tegnap a férfi párbajtőrözők németországi Világkupa-versenyét, amelyen 27 csapat indult. Heidenheimben a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású együttes a 16-os táblán kapcsolódott be a küzdelembe, aztán sorrendben a spanyolokat, a házigazda németeket és a dél-koreaiakat verte. A döntőben következtek az amerikaiak, akiktől a tavaly őszi, párizsi világbajnokságon az elődöntőben kikaptak a mieink. Ezúttal fordulatos és szoros csatában 41-40-es magyar siker született.
Még mielőtt túlságosan örülnénk, meg kell jegyezni, férfi párbajtőrben a csapatok számára nem rendeznek versenyt a jövő évi olimpián, ezért világranglista-vezető válogatottunk sikerei inkább a presztízst növelik, ötkarikás kvótaszerzésre pedig egyéniben nyílik mód, legfeljebb két magyar számára. Az egyéves kvalifikációs időszak első versenyén, egyéniben Boczkó Gábor jutott a legtovább a magyarok közül, ő hatodik lett szombaton. Az eddig hozzá hasonlóan remeklő Imre Géza ezúttal a 19. helyen zárt a 263 fős mezőnyben.
A hét vége másik versenyén, a férfi kardozók athéni Vk-viadalán fordított volt a forgatókönyv: Szilágyi Áron győzött még pénteken, a csapat viszont – amelynek pedig nagyon is fontos lett volna az eredményes szereplés – csupán a 13. helyen végzett, miután kikapott az amerikaiaktól és a lengyelektől, majd legyőzte Iránt és Spanyolországot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.