Csökkenhetnek a bérleti díjak Miskolcon

A miskolci, belvárosi kereskedők eredetileg azt szerették volna, ha felére csökken a bérleti díjuk, az önkormányzat azonban 30 százalékos csökkentést javasolt – írta kedden az Észak-Magyarország.

MNO
2011. 05. 10. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodtak abban is, hogy jövő év januárjától nem 10 százalékkal, hanem inflációt követően emelkedik a bérleti díjuk. A kereskedők azt is kérték, hogy aki szeretné, megvehesse az üzlethelyiségét, de ezt elutasította az önkormányzat. Az indok az volt, hogy a város vagyonát nem szeretnék kiárusítani – mondta a napilapnak Kondás Vilmos, a Géniusz Könyváruház tulajdonosa, aki egyike volt azon bérlőknek, akik ezen kérdésekről tárgyaltak a városvezetéssel.

A tárgyalások után készült javaslat – amely a bérleti díjak csökkentését is tartalmazza – csütörtökön kerül a miskolci közgyűlés elé. Amennyiben a testület elfogadja, július 1-jétől kevesebbet kell fizetniük a főutcai boltok bérlőinek. Dobos Tímea városházi szóvivő azt mondta, a cél az, hogy a belváros megteljen élettel, és a helyiségeket minél hatékonyabban hasznosíthassák.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.