Dávid legyőzte Góliátot

Kunkli Tivadar győzelmét hozta az amerikai óriás, Bob Sapp ellen annak a küzdősportos gálának a főmeccse, amelyet vasárnap késő este rendeztek meg a budapesti Papp László Sportarénában mintegy ötezer néző előtt.

MNO
2011. 05. 02. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 46 esztendős magyar, a thai-boksz korábbi profi világ- és Európa-bajnoka feladásra késztette a nálánál egy fejjel magasabb, évtizeddel fiatalabb, majdnem kétméteres és csaknem mázsával nehezebb riválisát, a világszerte csak Szörnynek „becézett”, 170 kilós Sappet.

Az amerikaifutballistából lett K-1-es harcos az éjszakába nyúló viadal elején – pankrációs jelenetet idéző módon – kidobta a ringből Kunklit, aki azonban visszamászott a szorítóba, és egy összekapaszkodás végén bal könyökkel keményen megütötte Sappet a jobb szeme felett. Az amerikai behemót „padlót fogott”, fektében harsányan bömbölt, s mivel nem tudta folytatni a harcot, feladással ért véget a meccs.

Kunkli, aki 391 mérkőzéséből csupán egyet veszített el, győzelme után bejelentette, hogy visszatérése csak erre az egy alkalomra szólt, s most már tényleg véglegesen visszavonul a ring világából.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.