Devecser: lassan kész a tetőszerkezet is

Hamarosan elkészül a devecseri lakóparkban épülő házak tetőszerkezete, nyolc ház cserepezése van még hátra; a munkálatok a tavaly októberi iszapömlés által sújtott Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen is az ütemterv szerint haladnak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 11. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Kolontáron épülő lakóparkban – ahol összesen 21 új ház lesz – a lakások belső munkálatain dolgoznak a kivitelező VeszprémBer Zrt. szakemberei, és a járdák, útszegélyek építése is folyamatos. Somlóvásárhelyen – ahol egy házat építenek – az épület tartófala elkészült, jelenleg a tornácot építik.

Az OKF kitért arra, hogy a devecseri önkormányzat által létrehozott önkormányzati kárrendezési és újjáépítési csoport a héten 21 pénzbeli és 10 természetbeni támogatásról szóló szerződést kötött meg a károsultakkal, a szociális és egészségügyi bizottság 46 tulajdonos konyhakertre, haszonállatra, ingóságra, gépjárműre, illetve ruhaneműre benyújtott kárigényét fogadta el. A lerakókba kedden az érintett települések külterületeiről 7006 köbméternyi szennyezett anyagot és 1596 köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. Devecserben március óta a bontásra kijelölt házaknak több mint a felét, 158 ingatlant bontottak le, 157-nek már az építési törmelékét is depóba vitték – közölte a katasztrófavédelem.

A szálló por csökkentésére a bontási területek útvonalait locsoló-úttisztító gépjárművel takarítják, a térségben kedden 927 szakember dolgozott 275 munkagéppel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.