Eddigi legjobb negyedévén van túl az Audi

Minden idők legjobb negyedévét zárta márciusban az Audi, a magyarországi gyárának jelentős bővítésére készülő német autógyár várhatóan az egész évet is rekorderedménnyel fogja zárni.

MNO
2011. 05. 02. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereslet élénkülésének köszönhetően a bevétel 27 százalékkal nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, és első ízben lépte át a tízmilliárd eurós határt, 10,5 milliárd eurót tett ki. A működési eredmény 1,1 milliárd euró volt – egy évvel korábban 478 millió –, és ezzel a Volkswagen-leány ismét a legnagyobb hozzájárulást adta az anyavállalat eredményéhez.

Az Audi összesen 312 600 kocsit adott el a január–márciusi időszakban, 18,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Tavaly majdnem 1,1 millió autót szállított ki a társaság, az idén pedig 1,1-1,2 millió között lehet az eladott Audik száma. 2015-ig 1,5 millió darabra kívánják emelni az értékesítést, ezt szolgálja egyebek között a győri Audi-gyár fejlesztése. A 900 millió eurós beruházás révén közvetlenül 1800 új munkahely jön létre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.