Eldőlhet a bajnoki cím

<p>Ha a Paks nem vagy csak egy pontot szerez a Siófok otthonában a Monicomp Liga 28. fordulójának keddi találkozóján, akkor a Videoton játék nélkül már ma bajnok lehet. Paksi siker esetén viszont a fehérvári együttesnek le kell majd győznie hazai pályán a dobogóesélyes Kaposvárt, s akkor tényleg elnyerheti a klub történetének első élvonalbeli aranyérmét. Lesz ezenkívül is látnivaló az első osztályú pályákon, a Ferencváros ma este a Zalaegerszeget fogadja az első háromba kerülés szempontjából sorsdöntő mérkőzésen, míg szerda este az MTK az NB I-ben maradásért küzdhet a Haladással.</p>

Pintér Patrick
2011. 05. 10. 6:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paks siófoki vendégjátéka alkalmával sok minden eldőlhet: többek között az is, hogy a Siófoknak sikerül-e növelnie előnyét az MTK-val szemben, így biztosítva első osztályú tagságát a következő évre, ezzel pedig bajnoki címhez segítve a Videoton gárdáját – vagy ellenkező esetben, paksi győzelem esetén ismét nehéz helyzetbe kerülhet a Balaton-parti gárda, illetve a Paksnak nőnek meg az esélyei a nemzetközikupa-indulás elérését illetően. A döntetlen leginkább a nevető harmadik Videotonnak kedvezne, amely ebben az esetben is aranyérmes lenne.

A címvédő Debrecen még a dobogóért hajt, s ezért a már kiesett Szolnok otthonában kell begyűjtenie a három pontot. A középmezőny stabil tagjává váló Vasas a szezon végére hullámvölgybe kerülő Pápát fogadja. A nap másik nagy érdeklődéssel figyelt találkozóján Csank János, a Ferencváros egykori mestere jelenlegi csapatával, a Zalaegerszeggel száll harcba az Üllői úton. Mindkét csapat célja a dobogó elérése, s ehhez alighanem győzni kell. Mivel azonban erre csak egyik csapatnak vannak lehetőségei, bármerre is dőljön el a találkozó, a sikeres fél fél lábbal már az első három között érezheti magát. Az iksz ebben az esetben csak a Fradinak kedvezne valamelyest.

Szerda délután-este tovább folytatódnak majd a küzdelmek, a Videoton természetesen fiesztára készül, a fent vázolt lehetőségek között említett siófoki győzelem esetén már bajnoki arannyal a zsebükben léphetnének pályára a hazai játékosok. A Kaposvár azonban könnyen elronthatja a Vidi-ünnepet, van is miért törlesztenie, hiszen egy hete 4-0-s vereséget szenvedett itt a Magyar Kupa elődöntőjében. Előtte Újpesten lesz egy lila-fehér derbi, ahol két, a támadásokat erőltető csapat csap össze, remélhetőleg sok gólt hozó mérkőzésen.

A tavaszi szezon végére kiegyensúlyozottá váló Honvéd Győrbe látogat majd, ahol a hazai együttes egy esetleges győzelemmel megelőzné mostani riválisát, a vendégsiker ellenben a középmezőny élére repítené a kispesti gárdát. Az esti MTK–Haladás derbin pedig eldőlhet a kék-fehérek sorsa, akik csak egy győzelemmel tudnák még életben tartani bentmaradási esélyüket. Persze csak akkor, ha a Siófok nem nyer ma délután a Paks ellen.

A 28. forduló műsora:

Kedd: Siófok−Paks 17.30, Szolnok−Debrecen 18.00, Vasas−Pápa 18.00, Ferencváros–Zalaegerszeg 20.00
Szerda: Újpest–Kecskemét 17.30, Videoton–Kaposvár 19.00, Győr–Honvéd 20.00, MTK–Haladás 20.00

Az élmezőny:
1. Videoton 55 pont
2. Paks 47
3. Ferencváros 45
4. Kaposvár 43
5. Zalaegerszeg 43

A góllövőlistát a 24 gólos Alves (Videoton) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.