Fejlesztik a sürgősségi ellátást

A korszerű sürgősségi betegellátás továbbfejlesztésére nyert el 565 millió forintos európai uniós támogatást az Új Magyarország fejlesztési terv részeként a Szolnokon működő, megyei fenntartású Hetényi Géza Kórház; az ehhez kapcsolódó projekt indító rendezvényét kedden tartották az intézményben.

MNO
2011. 05. 10. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár rövid ünnepi beszédében azt mondta: a hétköznapok életminőségéhez az is hozzátartozik, hogy a bajba jutott egyénnek a közösség, jelen esetben egy kórház, milyen segítséget tud nyújtani, ezért az egészségügyben minden fejlesztés ezt a célt is szolgálja.

Kovács Sándor, a fenntartó megyei közgyűlés elnöke azt emelte ki, hogy a projektindító rendezvény mérföldkőnek számít a 115 éves egészségügyi intézmény életében. A kórház fontosságát jelzi, hogy a megyén túli területeket is beleszámítva ötszázezer embert lát el 1040 aktív és 241 krónikus ágyon – tette hozzá. Bene Ildikó főigazgató arra emlékeztetett, hogy a sürgősségi betegellátás 1976-ben a Hetényi kórházban indult el elsőként az országban, és bizonyította szükségességét többek között az 1994-es szajoli vasúti katasztrófa sérültjeinek ellátásakor.

A megyei önkormányzat által biztosított önerővel együtt több mint 600 millió forint értékű projekt lehetőséget ad a kórházban a sürgősségi osztály bővítésére, korszerű műszerek beszerzésére és az úgynevezett egykapus rendszer kialakítására, ami a 24 órás elérhetőséget teszi majd lehetővé. Az ellátási szintek integrációjával létrejön az egységes ügyeleti és sürgősségi ellátás. A munkálatokkal a tervek szerint 2012 májusában végeznek a kivitelezők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.