Földrengés volt Spanyolországban

Közepes erejű földrengések rázták meg szerdán kora este Spanyolország délkeleti részét, az első jelentések szerint négyen meghaltak.

MNO
2011. 05. 11. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két földrengésről adtak hírt a helyi médiák, egy 4,5-es, illetve egy 5,2-es erejűről, amely két óra múlva követte az elsőt. Lorca településen, Murcia közelében keletkeztek a legsúlyosabb károk, itt legalább két épület összeomlott, egyikük régi templomtorony. A kisvárosban pánik tört ki, több ezren az utcára rohantak, újabb földlökésektől tartva. Andalúzia több megyéjében, Almeríában, Jaénban, Granadában, Málagában és Sevillában érezték az erősebbik földmozgást. Az A7 jelzésű útvonalat lezárták, miután az azon lévő alagút beomlott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.