Folyóba zuhant egy autóbusz, legkevesebb 28 ember meghalt + Képek

Folyóba zuhant egy autóbusz India északkeleti részén keddre virradóra, és a balesetben legkevesebb 28 ember életét vesztette.

MNO
2011. 05. 31. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A buszon többen utaztak egy esküvőre, a vőlegény és több rokona is életét vesztette. A jármű Asszám szövetségi államban 38 utassal ráhajtott egy fahídra, amely azonban nem bírta ki a terhelést, és leszakadt. A jármű négy és fél métert zuhant a vízbe és elsüllyedt a násznéppel Asszám fővárosától, Gauhátitól 40 kilométernyire nyugatra, Hadzso falu közelében – mondta el egy körzeti önkormányzati illetékes.


A falusiaknak tíz embert sikerült kimenteni, őket kórházba szállították. Huszonnyolc holttestet találtak. Közöttük volt a vőlegény, az apja, két nővére, egy nagynénje és egy nagybátyja, valamint a násznagy. A menyasszony nem utazott a buszon. A rendőrség búvárok segítségével folytatja a kutatást a többi utas után.


Fotók: Reuters


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a világon Indiában halnak meg a legtöbben közlekedési balesetben. Rendőrségi adatok szerint évente több mint 110 ezer ember veszíti életét India-szerte az országutakon. A legtöbb balesetet a rossz utak, a gyorshajtás és a járművek rossz műszaki állapota okozza.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.