Gyermekek utáni választójog Ausztriában?

A Die Presse interjút készített az új osztrák belügyminiszterrel, aki figyelemre méltó javaslatnak tartja a gyermekek utáni választójog bevezetésének gondolatát. A Frankfurter Allgemeine Zeitung arról tudósít, hogy a plágiummal vádolt liberális EP-képviselő lemondott minden funkciójáról.

2011. 05. 12. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net)

A konzervatív német napilap Koch-Mehrin lemond minden hivataláról című cikkében tudósít a szabad demokraták egykori reménységének plágiumgyanú miatti visszavonulásáról. Azonnali hatállyal lemond az FDP EP-csoportjának vezetéséről és az EP-alelnökségről, áll a szerda este nyilvánosságra hozott írásbeli nyilatkozatban. Ezzel a lépéssel távozik az FDP elnökségéből is. Bízik abban, hogy döntésével megkönnyíti az új vezetői csapat indulását.

Mint írja, szeretné megakadályozni, hogy egész családjára tehertételt jelentsen a nyilvános vita. Ami 1999-ben leadott disszertációját illeti, azt a heidelbergi egyetem vizsgálja. Azt szeretné, hogy a vizsgálat jogállami mércék szerint történjen, ne legyenek tekintettel személyére.

Die Presse (diepresse.com)

A konzervatív osztrák napilap Mikl-Leitner: A gyermekek utáni választójogot érdemes „megvizsgálni” címmel készített interjút a néppárti belügyminiszterrel. A politikus a kedvezményes nyugdíjba vonulás eltörlésével kapcsolatos híresztelésekről elmondta, a szabályozás fenntartását tervezik. Ugyanakkor a nyugdíjba lépési időt mindenképpen fel kell emelni, hogy a rendszer fenntartható maradjon. A belügyminiszter támogatja a pártprogramban szereplő családtámogatási rendszer megújítását, s ennek egyik elemét, az igazságos adórendszert. A családi adózást is alaposabban meg kívánja vizsgálni a kormány – tette hozzá.

Johanna Mikl-Leitner érdekesnek nevezte azt a javaslatot, hogy az állam részesítse előnyben a családosokat az egyedülállókkal szemben. Mint fogalmazott, minden olyan elképzelést támogat, ami összeegyeztethetővé teszi a gyermekvállalást és a hivatást. A javaslattal szemben az a fenntartása, hogy sokaknak nem lehet gyermeke. A miniszter mindenképpen alapos vizsgálatra méltónak nevezte a gyermekek utáni választójog bevezetésének gondolatát. Mint fogalmazott, a ma meghozott döntések érintik a következő generációt is, ezért érdemes a kérdéssel alaposan foglalkozni. A miniszter támogatásáról biztosította a pénzügyi tárca vezetőjének javaslatát, miszerint adócsökkentéssel könnyítsék a középosztály terheit. Egyúttal javasolta, hogy mindazok, akik nem dolgoznak, csak egy adott ideig kapjanak támogatást.

A pártelnök és külügyminiszter Michael Spindelegger javaslatáról – miszerint 2030-ig mintegy százezer bevándorlóra lesz szüksége az országnak – elmondta: az első lépést a célzott bevándorlási politika irányába már megtették a vörös-ezüst-vörös kártya bevezetésével. Hiszen ahhoz, hogy a vállalatok ne vándoroljanak el az országból, magasan képzett szakemberekre lesz szükségük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.