Havi kétmillió felett a focisták átlagbére

Az Egyesült Államok profi futball-ligájában, az MLS-ben 154 852 dollárra (28,3 millió forint) emelkedett a játékosok évi átlagfizetése, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző esztendőhöz képest.

MNO
2011. 05. 10. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgók jövedelmének megugrását az AP hírügynökség egyértelműen azzal a „húzóerővel” magyarázza, amelyet a David Beckhamet Európából követő újabb klasszis játékosok, jelesül az FC Barcelonától tavaly nyáron a New York Red Bullshoz aláíró Thierry Henry és Rafael Márquez szerződtetése váltott ki.

A Major League Soccer említett három legnagyobb, nem amerikai ásza el is foglalta az USA legjobban kereső focistáinak listáján a dobogós pozíciókat. A Los Angeles Galaxyvel öt évre kötött kontraktusának utolsó évében járó angol Beckham 2011-es fizetése – az MLS játékos-szakszervezetének adatai szerint – 6,5 millió dollárra rúg, az „ezüstérmes” francia Henry 5,6 milliót, a mexikói Márquez pedig 4,6 milliót tesz zsebre az idén.

A legjobban dotált amerikaiként a negyedik hely Beckham csapattársáé, Landon Donované, aki 2,3 milliót kap. Az idei csaknem 155 ezres „középérték” előtt amúgy a tavalyi átlagkeresmény 138 169 dollár volt, amely éppenséggel 6,6 százalékos visszaesést mutatott a 2009-es 147 345-höz képest.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.