Hivatalosan is megkezdődött a 64. Cannes-i Filmfesztivál

Woody Allen legújabb filmjének versenyen kívüli díszbemutatójával szerda este hivatalosan kezdetét vette a 64. Cannes-i Filmfesztivál. A mustrát Bernardo Bertolucci nyitotta meg.

MNO
2011. 05. 11. 18:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 70 éves olasz filmrendezőnek – aki tolókocsiban érkezett a színpadra – tiszteletbeli Arany Pálmát nyújtott át Gilles Jacob, a fesztivál elnöke. A Midnight in Paris (Éjfél Párizsban) című romantikus komédia bemutatóját megelőzően az est háziasszonya, Mélanie Laurent francia színésznő, a két évvel ezelőtt Cannes-ban bemutatott Quentin Tarentino-film, a Becstelen brigantyk női főszereplője köszöntötte a filmes szakma képviselőit a cannes-i Fesztiválpalota dísztermében. A május 22-ig tartó filmes seregszemlén több mint nyolcvan játékfilmet mutatnak be, a hivatalos versenyprogramban húsz alkotás verseng a fődíjért, az Arany Pálmáért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.