Infopontok a pályázóknak

Januárban indult útjára az Új Széchenyi-terv program, s március óta információtechnológiai fejlesztésekre is igényelhető forrás. Újdonság, hogy a pályázók a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (Mag) által létrehozott Új Széchenyi-terv infopontjain személyes, szakszerű és ingyenes tájékoztatást kaphatnak a pályázati lehetőségekről.

Bodacz Péter
2011. 05. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások infokommunikációs fejlesztése a Magyar Telekom számára kiemelten fontos terület, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy az Új Széchenyi-tervben szereplő infokommunikációs pályázati lehetőségeket a lehető legszélesebb körben megismertesse, valamint tanácsaival segítse a potenciális pályázókat. A sikeres tanácsadás érdekében hazánk piacvezető távközlési társasága megszerezte a hivatalos Új Széchenyi-terv Infopont címet, s bekerült abba a partneri hálózatba, amely az ország teljes területén biztosít naprakész, hiteles tájékoztatást. A Magyar Telekomnak azért fontos a pályázati tanácsadás bevezetése, mert a jelen technológiai trendek alapján a vállalkozások kizárólag akkor tudnak hatékony fejlesztési projekteket véghezvinni, ha azok infokommunikációs tartalma szakmailag megalapozott.
A kkv-knak szóló pályázatok középpontjában a munkahelyteremtő, termelést és hatékonyságot növelő technológiafejlesztési beruházások állnak, ezek lehetséges infokommunikációs tartalma több tíz milliárd forint értékűre becsülhető a 2013-ig tartó pályázati ciklusban. A különböző tenderek keretén belül támogatás igényelhető többek között a vállalatok működéséhez szükséges korszerű informatikai infrastruktúra fejlesztésére, így a helyi hálózatokon vagy a hagyományos és IP kommunikációs rendszereken túl a call centerek, videokonferencia-rendszerek, szerverek, notebookok beszerzésére. Az infrastrukturális fejlesztési források mellett hamarosan elérhetővé válik a hazai cégek részére a vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatását lehetővé tevő pályázat is. Ezek lehetőséget biztosítanak a komplex vállalati és szervezeti infokommunikációs fejlesztések megvalósítására.
A Magyar Telekom munkatársainak átfogó ismereteik vannak a hazai és uniós pályázati rendszerekről. Ugyanilyen fontos, hogy a társaság széles körű és naprakész technológia ismeretekkel és megoldásokkal bír infokommunikációs rendszerek területén. Mindennek köszönhetően egy kézből tudja tudását megosztani azon kkv-kel, amelyek pályázati források felhasználásával fejlesztenék vállalkozásukat a legkorszerűbb infokommunikációs megoldásokra alapozva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.