Iszlamista honlap: „Ébernek kell lennünk, Amerika hazudik”

Egy iszlamista honlapon az al-Kaida nevében feltett videó azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy hamisított az az amerikai hatóságok által közzétett videofelvétel, amelyen a megöregedett Oszama bin Laden televíziót néz. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/783071" target="_blank">• Pakisztán engedélyezné Bin Laden özvegyeinek kihallgatását</a></strong>

MNO
2011. 05. 10. 9:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ébernek kell lennünk, Amerika hazudik” – állítja a Sumuk al-Iszlám nevű honlap, amelyen rendszeresen láthatók az al-Kaida terrorhálózat üzenetei. Az internetes oldalra kedden feltöltött videót úgy mutatták be, mint az arab és külföldi média által sugárzott videofelvételre adott választ. A képkockákon Oszama bin Laden saját magáról készült felvételeket néz a televízióban. A videó szerint világosan kivehetők a különbségek a fül és a szem tájékán az al-Kaida főnöke és a felvételen látható ősz szakállas férfi között.

Az Egyesült Államok korábban azt közölte, hogy az amerikai különleges erők elkoboztak a május 2-i támadás során öt videofelvételt és több dokumentumot Oszama bin Laden abbotábádi házában, ahol megölték a terroristavezért. Az egyik videón Oszama bin Laden látható, fehér szakállal és fekete sapkában, amint műholdas televíziót néz. A földön ülve távkapcsolóval váltogatja a csatornákat és megáll azoknál, amelyeken saját maga látható. A Sumuk al-Iszlámon látható videofelvétel szerint Bin Laden halála ellenére „a szent háború az utolsó ítélet napjáig folytatódik”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.