Japánként érkeztek a luxushajón a kínai bevándorlók

Mostoha körülmények helyett a lehető legfényűzőbb módon, luxushajó utasaiként próbált bejutni kilenc kínai az Egyesült Államokba.

MNO
2011. 05. 11. 10:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illegális bevándorlók japán turistáknak „álcázták” magukat. A Queen Mary 2 óceánjáró személyzetéből egy malajziai férfi segítette őket feljutni a hajóra és eljutni az ígéret földjére. A kínaiak több mint hatmillió forintnyi dollárt fizettek neki. Az öt nő és négy férfi Dubajban szállt fel fizető utasként a luxushajóra, és rendben meg is érkezett New Yorkba, ahol azonban egy csapásra megváltoztak addigi luxuskörülményeik.

Az ellenőrzésen kiderült, hogy japán útleveleik hamisak, ők pedig nem is tudnak japánul. Most rács mögött várják, míg kitoloncolják őket. „Azt hitték, hogy kevésbé lesznek gyanúsak, ha ilyen „nagylábon” érkeznek, méregdrága luxushajón, nem pedig ütött-kopott bárkán az éj sötétjében. Eddig tényleg nem volt példa hasonlóra, mivel igencsak költséges módszer” – mondta John Saleh, az amerikai vám- és parti őrség tisztje.

A Queen Mary 2 nyújtotta kényelem valóban nagyban különbözik az embercsempészetre gyakran használt teherhajó-konténerekétől, amelyekben embertelenek a körülmények – a luxusóceánjárón viszont uszodák, golfpálya, színházak, báltermek mellett még planetárium is van. A kínai „japán turistacsoport” malajziai cinkosa szintén rács mögé került, és embercsempészet vádjával indult ellene eljárás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.