Június végétől bezár a Madách-kastély

Már csak másfél hónapig látogatható az alsósztregovai Madách-kastély, utána 2013 szeptemberéig felújítás miatt ideiglenesen zárva lesz a népszerű múzeum – közölte az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán.

MNO
2011. 05. 11. 9:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság szerint másfél hónap múlva, július elején összecsomagolják az alsósztregovai Madách-kastély kiállítási tárgyait, hogy megkezdődhessen a felújítás. A Szlovák Nemzeti Múzeum – Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma igazgatása alá tartozó intézmény teljes rekonstrukciójára egy határokon átnyúló pályázati programból nyert 1,143 millió eurós támogatást a fenntartó.

A feltételezhetően reneszánsz alapokra épült, többször is átalakított Madách-kastély műemléki előírásoknak megfelelő rekonstruálásán túl a tetőtérben konferenciaközpontot és szálláshelyeket alakítanak ki. A lap értesülései szerint a mintegy két évig tartó munkálatok ideje alatt a Madách Imre életművét bemutató irodalom- és művelődéstörténeti, valamint képzőművészeti kiállítás anyagának egy része továbbra is megtekinthető lesz a helyi ágostai evangélikus egyházközség épületében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.