Két tolvajcsapatot is elfogtak

Két, a Győrhöz közeli Tétről származó tolvajcsapat is rendőrkézre került a közelmúltban – tájékoztatta a megyei főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-t.

MNO
2011. 05. 11. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn az egyik győri áruházban bukott le egy 30 éves téti nő, amikor egy mobiltelefont próbált meg elemelni. Kihallgatása során beismerte: 35 éves férjével 18 hétvégi házat törtek fel a négyezer lakosú település Ürgehegy városrészében. Több százezer forint értékben kisgépeket, színesfémet vittek el, és az is megesett, hogy a tévékészülék, a fűnyíró kábelét vágták el, majd miután leégették róla a műanyagot, a kábeleket a színesfémtelepen értékesítették – közölte Kálmán Gabriella. Hozzátette: a páros büntetlen előéletű, de tavaly nyáron már követtek el hasonló bűncselekményeket, ezért több büntetőeljárás is zajlik ellenük.

Elmondta azt is, hogy hetekkel korábban fogták el polgárőrök segítségével a helyi körzeti megbízottak a kisvárosban azt a csapatot, amely családi házak melléképületeire és garázsaira szakosodott. A 30 év körüli férfiak közül ketten épp egy családi ház udvari melléképületéből pakolták ki a színesfémet, amikor tetten érték őket. Kihallgatásukkor – akárcsak később elfogott harmadik társuk – beismerő vallomást tettek, amelyben több más lopás is szerepelt. Elmondásuk szerint a kifosztott öt családi ház közül egy helyszínre kétszer, kettőre egy alkalommal tértek vissza – jelezte a sajtóügyeletes.

Kálmán Gabriella közlése szerint a három férfi közül az egyik büntetett előéletű, két társa ellen pedig több büntetőeljárás is folyamatban van. A Győri Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt – a két férfi előzetes letartóztatása mellett – vizsgálja az eset körülményeit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.