Kétszeres túljegyzés az értékesítésen

Bő kétszeres túljegyzés mellett a meghirdetett összegben értékesített az előzőnél kicsit alacsonyabb, de a referenciahozam feletti átlaghozammal 3 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) heti rendszeres, keddi aukcióján.

MNO
2011. 05. 31. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÁKK a megszokott 50 milliárd forint értékben hirdetett meg D110907 jelű, 2011. szeptember 7-én lejáró 3 hónapos diszkont kincstárjegyet jegyzésre. Az elsődleges forgalmazók 109,680 milliárd forint ajánlatot tettek a papírra, jóval kevesebbet az elmúlt heti 159,912 milliárd forintnál. Az eddigi májusi 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciókon két és fél-háromszoros volt a túljegyzés.

Az ÁKK a meghirdetettnek megfelelő összegben fogadott el ajánlatokat és értékesített diszkont kincstárjegyet 5,89 százalékos átlaghozammal. Az átlaghozam egy bázisponttal csökkent az előző aukció 5,90 százalékos átlaghozamához képest, de két bázisponttal meghaladta az aukcióra vitt papírnál két héttel később lejáró diszkont kincstárjegyre számolt 5,87 százalékos hétfői másodpiaci referenciahozamot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.