Kristóf Attila: (okosak-e a gorillák...)

MNO
2011. 05. 07. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kristóf Attila: Régóta nagyra becsülöm az úgynevezett emberszabású majmokat, kevésbé a majomszabású embereket. Fogalmam sincs, hogy egy kiművelt felnőtt gorilla szellemi szintje megközelíti-e, netán meghaladja az egy-két éves gyermekét. Annyi biztos, hogy például az unokáim még járni, beszélni sem tudtak, de máris szívesen nyomogatták különböző elektromos készülékek gombjait. Tóni egyévesen többször felhívta mobilon Svájcban élő nővéremet, akinek csak nehezen sikerült azonosítania a „telefonbetyárt”. De a fent említett gorillák esetében nem gombokról, hanem érintõképernyős iPadokról van szó, s az intelligensebbje lehet, hogy rövidesen blogol, fórumoz, chatel, miként ezt korunk legfelvilágosodottabbjai és legbátrabbjai teszik. Könnyen eljöhet az az idő, amikor párját neten választja ki, s rá is ki kell terjeszteni az EU-kompatibilis sajtótörvényeket.

(Magyar Nemzet, 2011. május 7.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.