Lelőttek egy újságírót

Ismeretlen tettesek agyonlőttek egy újságírót Hondurasban.

MNO
2011. 05. 12. 3:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 35 éves Héctor Medina a közép-amerikai ország északi részén fekvő Morazón városban a helyi televízió egyik hírműsorát vezette, és munkájával összefüggésben korábban többször kapott halálos fenyegetéseket. Beszámolóiban Medina bírálta a rendőrséget és azokat a biztonsági magáncégeket, amelyeket a drogcsempészek működési területén élő farmerek szerződtettek – közölte Santos Gálvez, a hondurasi újságírók szövetségének regionális elnöke.

Héctor Medina kedd este munkahelyéről tért haza, s az úton végig követték egy motorbiciklivel. Már éppen belépett volna otthonába, amikor a motoron ülő két férfi rálőtt. Medina három lövést kapott a hátába és egyet a karjába.

Medina bátyja azt állítja, hogy a családtagok által riasztott rendőrök nem voltak hajlandóak elkísérni a kórházba a súlyos sebesültet szállító mentőt. Az újságíró később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Másfél év alatt Medina volt a tizenegyedik újságíró, akit Hondurasban meggyilkoltak. Nemzetközi emberjogi és újságíró-szervezetek követelték Porfirio Lobo kormányától, hogy kerítse kézre az elkövetőket, miután eddig csak két esetet derítettek fel a helyi hatóságok. Hondurasban gyakori az erőszak: minden százezer lakosra ötven gyilkosság jut.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.