Madarak és fák napja a füvészkertben

Játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások és játszóház is várja az érdeklődőket május 7-én és 8-án a madarak és fák napja alkalmából az ELTE Füvészkertben, Budapesten.

MNO
2011. 05. 02. 8:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kézműves foglalkozásokon a gyerekek papírból hajtogathatnak állatokat és növényeket, készíthetnek szélforgót, a legkisebbek állat- és növényfigurás matricákat, gipszből saját dinólábnyomot és ősi növénylenyomatokat. A játékos vetélkedőn a többi között növényeket kell felismerniük a vállalkozó kedvűeknek, próbára tehetik tudásukat a Mi Micsoda-kvízjátékokban, és szakvezetéssel tekinthetik meg a füvészkert különleges fáit – közölte az intézmény az MTI-vel.

Ezenkívül szombaton az Ökocsiga játszóházban barkácsolás, fából készült játékok és eszközök készítése, óriástársasjáték élő bábukkal, valamint egy- és kétszemélyes képességfejlesztő játékok, társasjátékok és ördöglakatok szórakoztatják az érdeklődőket. Vasárnap terápiáskutya-bemutató, állatsimogatás és sólyombemutató is színesíti a programokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.