Mal-per: a MÁV „benyújtotta a számlát” a 353 millióra + Képriport

A MÁV Zrt. mintegy 353 millió forintot követel kártérítésként a tavaly októberi iszapömlés során bekövetkezett kára miatt a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-től.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/783331" target="_blank"><strong>• Devecser: lassan kész a tetőszerkezet is</strong></a>

MNO
2011. 05. 11. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiuma által tárgyalt, szerdán megkezdődött perben a bíró ismertette a kereseti kérelmeket. A felperes MÁV Zrt. arra hivatkozott: a kiömlő vörösiszap megrongálta a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely-vasútvonal Ajka és Devecser közötti szakaszát, tönkrementek a vágányok és a technikai berendezések is. Emiatt a vasúttársaságnak számlával igazolhatóan 353 millió forint kára keletkezett, ennek megtérítésére kéri kötelezni az alperes Mal Zrt.-t.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.