Medgyessy vállalhatónak tartja a korábbi közállapotokat + Videó + Képriport

Medgyessy Péter vállalhatónak tartja azokat a közállapotokat, amelyeket 2002 májusa és 2004 szeptembere közötti miniszterelnöksége után hátrahagyott – mondta el a volt miniszterelnök az államadósság növekedésének okait vizsgáló parlamenti albizottság keddi ülésén. A száznapos programmal kapcsolatban – amelyet a közvélemény nagy része a hiány fő okának tart – elmondta, hogy az „igazságtétel” volt.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/783069" target="_blank">• Sorra kerül Medgyessy is</a></strong>

MNO
2011. 05. 10. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír TV felvételét!


Medgyessy Péter igazságtételnek tartja a száznapos program kifizetéseit, amit a közvélemény a hiány kialakulásának egyik fő okának tart. A gazdasági csomag a volt szocialista miniszterelnök szerint „mindössze” 200 milliárdos kiadást jelentett a költségvetésnek – a közalkalmazottak 50 százalékos béremelése, a 13. havi nyugdíj bevezetése mellett a nyugdíjasok egyszeri 19 ezer forintban részesültek általa.

Szerinte a hiányt nem a száznapos program okozta, hanem az, hogy olyan nemzetközi sztenderdeket léptettek életbe, amelyek szerint új elemeket, például a garanciákat is fel kellett tüntetni a hiányban. A 2002-es hiányért részben az első Orbán-kormányt tette felelőssé.

A testület a pénzügyminiszterek közül mások mellett már László Csabát, Draskovics Tibort, Veres Jánost, valamint Oszkó Pétert is meghallgatta.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.