Megállapodtak, hogy feldarabolja, majd elfogyasztja áldozatát

Lövöldözésbe keveredtek a kommandósok egy kelet-szlovákiai faluban. Aboskőszegen egy veszélyes, gyilkossággal és kannibalizmussal gyanúsított személyt kellett őrizetbe venniük, hárman megsebesültek a rendőrségi akcióban. Svájcit evett volna vacsorára.

MNO
2011. 05. 11. 1:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az incidens délelőtt történt, a lövöldözés akkor tört ki, mikor a rendőrök megpróbálták őrizetbe venni a gyanúsítottat. A tűzpárbaj miatt több utcát is lezártak a környéken, az elkövetőt is lelőtték a rendőrök – a férfit súlyos sérülésekkel szállították a kassai kórházba. A rendőrök közül ketten is megsebesültek. Daniel Lipsic belügyminiszter az incidens miatt megszakította keddi programját, Jaroslav Spisiak rendőrfőnök társaságában a helyszínre utazott.

Kannibalizmus és homály

Időközben kiderült, hogy egyes feltételezések szerint kannibalizmussal is vádolták azt a férfit, aki végül tűzharcba keveredett a rendőrökkel. A belügyminiszter négy órára ígért sajtótájékoztatót az ügyben.

Lubomír Krajnák, a település polgármestere a rendőrségi akció idején nem tartózkodott a faluban, ezért a hírügynökségek érdeklődésére sem tudta megerősíteni, mi történt, vagy hogy egyáltalán ki a feltételezett elkövető. Egyes információk szerint az érintett kétszer is gyilkolhatott, de a legtöbben egyáltalán nem is sejtik, kit kereshettek a rendőrök – a környéken sok a hétvégi ház, elképzelhető, hogy az egyik tulajdonosról vagy a szomszédos községek lakójáról van szó.

Paktum a svájcival

Daniel Lipsic sajtótájékoztatója végül megvilágította az ügy néhány zavaros részletét. A hatóságok szerint a férfinak önként ajánlkozott fel egy svájci férfi – az öngyilkos hajlamú illető az interneten keresztül vette fel a kapcsolatot a 43 éves gyanúsítottal. Megegyeztek, hogy Aboskőszegen találkoznak, majd a megállapodás szerint a férfi megöli, feldarabolja és elfogyasztja áldozatát. A svájci férfi az utolsó pillanatban meggondolta magát, és jelentette az esetet a rendőrségen – akkor került sor a tűzpárbajra, mikor a hatóságok megérkeztek a megadott címre.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.