Megkezdődik a rekultiváció a Dél-Alföldön

Elindul 26 Csongrád és Bács-Kiskun megyei település felhagyott szilárdhulladék-lerakójának rekultivációja; a tervek szerint 2012 őszére befejeződő, az Európai Unió támogatta program bruttó összköltsége 2,79 milliárd forint – közölte Makrai László, a beruházást koordináló Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője kedden Kisteleken.

MNO
2011. 05. 10. 11:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A térségben uniós támogatással korszerű hulladékgazdálkodási rendszert alakítottak ki, ez tette lehetővé a régi lerakók bezárását – mondta a szakember a program részleteit bemutató konferencián. A következő szűk másfél év során a hulladékot depóniákba rendezik, tömörítik, erre szigetelőréteg és talaj kerül, a területet befüvesítik és véderdőket telepítenek, s talajvízfigyelő kutakat alakítanak ki – tudatta az igazgató.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.