Megkönnyíti majd az életet az egységes kártyarendszer

A jövőben kevesebb okmánya, kártyája lehet az állampolgároknak, a 2012 végéig létrejövő nemzeti egységes kártyarendszer célja ugyanis ezek egységesítése; erről a rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztos beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 05. 10. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vetési Iván közölte, az érintett okmányok között van például a személyazonosító igazolvány, a jogosítvány, a diákigazolvány, a taj-kártya, továbbá az állami intézmények belépői. Mint mondta, az idén elsőként a kormány-tisztviselői kártyát vonják be az egységes nemzeti kártyarendszerbe, amivel öt-hat kártyát tudnak majd kiváltani. Emellett folyamatban van az elektronikus egészségügyi azonosító rendszerhez kapcsolódó kártya vizsgálata is, amelynek eredményeképpen megszűnhet a taj-kártya mint hatósági igazolvány, azt ugyanis egy már meglévő okmányhoz kapcsolnák. Vetési Iván azt is elmondta, hogy egy idő után – az útlevél kivételével – eltűnnek a papíralapú okmányok, és minden igazolvány plasztik lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.