Megújult a szegedi egyetem központi épülete

Befejeződött a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épületének rekonstrukciója, a mintegy 8000 négyzetméter alapterületű műemlék ingatlan 2,5 milliárd forintból, uniós támogatással újulhatott meg.

MNO
2011. 05. 11. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az épület felújításával a szegedi egyetem nemzetközi hírnevéhez méltó központot kapott – mondta Szabó Gábor akadémikus, az intézmény rektora szerdán az átadási ünnepségen. A professzor közölte: a rekonstrukció az első megvalósult eleme annak a műszaki-természettudományos képzés fejlesztését célzó programnak, amelyre az SZTE 6,424 milliárd forintnyi támogatást nyert el a Társadalmi infrastruktúra operatív program pályázatán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.