Megyeri Dávid: Üzleti üzelmek

MNO
2011. 05. 02. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megyeri Dávid: Mintha vegyiművekbe költöztettek volna egyes élelmiszergyárakat. Jó lenne tisztázni, hogy felkészülhessünk rá: milyen felirattöpörítésekkel kell még megküzdenünk? És milyen kémiai stúdiumokat kell elvégeznünk ahhoz, hogy megehessünk egy gombapörköltet? Ez lesz a jövő? Hogy nem lehet nyugodtan elfogyasztani egy sonkás zsömlét, csak ha mindenkinél ott van a falon a Mengyelejev-féle táblázat, mint egy házi áldás? Kódfejtőket kell majd hívni egy pizzához? Azt már alig merjük megemlíteni az egészséges életmód megszállottjainak érzékenységét óva, hogy a bio- és a light termékek piacán is lenne mit söpörni. Sokan abban a hitben élnek: garancia az étel egészségességére, ha pocsék az íze, vagy nincs is neki. Ezek az embertársaink valósággal elalélnak a teniszlabda-állagú és -ízű paradicsomoktól, a betonkeménységű kenyerektől, a kukacos almáktól. Vagy éppen a tejmentesített, vizezett műtejektől, amelyek „light” csalogató fedõnév alatt futnak – magasabb áron. Hovatovább csak ki kell írni a száraz zsemlére, hogy bio, és máris tolong az átejthető közönség.

(Magyar Nemzet, 2011. május 2.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.