Megyeri Dávid: Mintha vegyiművekbe költöztettek volna egyes élelmiszergyárakat. Jó lenne tisztázni, hogy felkészülhessünk rá: milyen felirattöpörítésekkel kell még megküzdenünk? És milyen kémiai stúdiumokat kell elvégeznünk ahhoz, hogy megehessünk egy gombapörköltet? Ez lesz a jövő? Hogy nem lehet nyugodtan elfogyasztani egy sonkás zsömlét, csak ha mindenkinél ott van a falon a Mengyelejev-féle táblázat, mint egy házi áldás? Kódfejtőket kell majd hívni egy pizzához? Azt már alig merjük megemlíteni az egészséges életmód megszállottjainak érzékenységét óva, hogy a bio- és a light termékek piacán is lenne mit söpörni. Sokan abban a hitben élnek: garancia az étel egészségességére, ha pocsék az íze, vagy nincs is neki. Ezek az embertársaink valósággal elalélnak a teniszlabda-állagú és -ízű paradicsomoktól, a betonkeménységű kenyerektől, a kukacos almáktól. Vagy éppen a tejmentesített, vizezett műtejektől, amelyek „light” csalogató fedõnév alatt futnak – magasabb áron. Hovatovább csak ki kell írni a száraz zsemlére, hogy bio, és máris tolong az átejthető közönség.
(Magyar Nemzet, 2011. május 2.)
Napi balfék: Magyar Péter megtalálta, amihez ért