Nem kelt el az egykori borászati zászlóshajó

Harmadszorra is sikertelenül zárult az az értékesítési pályázat, amelyet a felszámoló Ratis Kft. írt ki az egri borászat egykori zászlóshajója, az Integrált Borgazdasági Zrt., vagyis a volt Egervin vagyonának értékesítésére – tájékoztatott hétfőn a felszámoló cég regionális igazgatója.

MNO
2011. 05. 02. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tenderben nettó egymilliárd forintos kikiáltási ár szerepelt, ám komoly érdeklődő nem akadt – közölte Szűcs Zoltán. A 2009 áprilisa óta felszámolás alatt álló cég a követelések szerint 2,2 milliárd forinttal tartozik a hitelezőknek – tette hozzá.

Szűcs Zoltán elmondta: ugyan a társaság teljes vagyonát, vagyis az egri borászati üzemet, a pincerendszert, illetve a 250 ezer palackos borkészletet együttesen csak második alkalommal hirdették meg, ám az egyes vagyonelemeket külön-külön már korábban három alkalommal kívánták értékesíteni, sikertelenül. Ebben a helyzetben továbbra is az a céljuk, hogy még a szüret, vagyis a szőlőfelvásárlási szezon beindulása előtt új tulajdonosa legyen az üzemnek. Ezért hamarosan új pályázatot írnak ki, hasonló feltételekkel.

A borászati üzemben jelenleg nem folyik termelőtevékenység. Ugyanakkor a karbantartási munkálatokat végrehajtják, vagyis sikeres értékesítés esetén rövid idő alatt hadra fogható a termelőkapacitás – mondta Szűcs Zoltán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.