Nyolcgólos derbi az Üllői úton

<p>A szünetben már 4-1-re vezetett a Zalaegerszeg a Ferencváros otthonában, ám a zöld-fehérek fantasztikus hajrát produkálva kiegyenlítettek a Monicomp Liga 28. fordulójának kedd esti összecsapásán. A Paks 3-1-re nyert Siófokon, így elnapolta a Videoton bajnokavatóját minimum holnapra, míg a Debrecen 2-1-re győzött Szolnokon, a Vasas pedig 1-1-re végzett a Pápával.</p>

Pintér Patrick
2011. 05. 10. 20:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

SIÓFOK–PAKS 1-3 (1-2)
Siófok, 1000 néző. Vezette: Alvaro García (chilei).
Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Fehér Zs., Katona A., Novák – Melczer, Tusori, Csordás, Lukács – Honma, Csermelyi (Henry, sz.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Éger, Báló – Magasföldi, Böde (Csehi, 77.), Sifter (Mészáros, 60.), Sipeki – Kiss T., Montvai (Haraszti, 68.). Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Honma (15.) ill. Sifter (19.), Böde (34.), Éger (87. – 11-esből).

Minden a siófoki tervek szerint alakult a mérkőzés elején, hiszen egy előrevágott labdából Honma vezetést szerzett a hazai csapatnak. Az azonban biztosan nem szerepelt a Balaton-parti gárda tervei között, hogy alig négy perc múlva a vendégek egyenlítenek, márpedig Magasföldi szabadrúgása után Sifter a bal alsó sarokba fejelt. A szünet előtt Böde remek egyéni cselsorozat végén már a Paksot juttatta előnyhöz. A mérkőzés kulcspillanata Csordás Csaba nevéhez fűződik, aki a 74. percben szinte az üres kapu felső lécére bombázott egy labdát. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, a Haraszti buktatásért megítélt büntetőt Éger értékesítette, ezzel biztosította be a vendégek győzelmét.

SZOLNOK–DEBRECENI VSC 1-2 (0-2)
Szolnok, Tiszaligeti-stadion, 1000 néző. Vezette: Farkas Á.
Szolnok: Melnicenko – Milicsics, Djurovics, Vukamanovics, Szalai B. (Ngalle, 70.) – Fitos (Tchami, sz.), Némedi, Búrány, Lengyel – Jokics (Gosics, 77.), Zsolnai. Vezetőedző: Simon Antal.
DVSC: Novakovics (Verpecz, 60.) – Nikolov, Simac, Szűcs I. (Mijadinoszki, 5.), Fodor – Bódi (Nagy Z., 83.), Ramos, Szakály P., Illés Gy. – Farkas II B., Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerző: Tchami (49.), ill. Szakály P. (9.), Coulibaly (19.).

Hamar dűlőre vitte a dolgot a bajnoki címvédő Debrecen, hiszen Szakály Péter és Adamo Coulibaly közeli találataival már húsz perc elteltével 2-0-ra vezetett. A Szolnok csak megnehezíteni tudta a 2010-es bajnokcsapat dolgát, Tchami révén még a szépítés is összejött neki, de a pontszerzésre nem volt esélye.

VASAS-HÍD–PÁPA 1-1 (0-0)
Budapest, Illovszky-stadion, 1000 néző. Vezette: Böcskei.
Vasas: Németh G. – Kulcsár D., Mileusznics, Gáspár, Katona M. – Lázok (Arszics, 76.), Lisztes, Kovács G., Rezes – Ferenczi, Szilágyi (Beliczky, sz.). Vezetőedző: Komjáti András.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Takács P., sz.), Tóth G., Supic, Németh M. – Quintero (Szabó Zs., sz.), Gyömbér, Bárányos – Rebryk, Marics, Palkó (Bali, 72.). Vezetőedző: Véber György.
Gólszerző: Beliczky (67.), ill. Bali (86.).

A Vasasnak most nem sikerült otthon tartania mindhárom pontot a Pápa ellen, bár a piros-kékek egészen a 86. percig vezettek. Az angyalföldi együttes vezető gólját Beliczky Gergő szerezte, aki a szünetben Szilágyit váltotta. A Pápa egyenlítő gólját is egy cserejátékos, Bali Péter lőtte.

FERENCVÁROS–ZALAEGERSZEG 4-4 (1-4)
Budapest, Albert-stadion, 3500 néző. Vezette: Kassai.
FTC: Haber – Balog Z., Tutorics, Csizmadia, Junior – Sztanics (Dragóner, 84.), Morales, Rodenbücher (Józsi, 29.), Abdi (Heinz, 54.) – Schembri, Pölöskey. Vezetőedző: Prukner László.
ZTE: Vlaszák – Szalai T. (Kocsárdi, 63.), Bogunovics, Miljatovic, Panikvar – Simonfalvi (Rajcomar, 80.), Kovács G., Kamber, Horváth A. (I. Delic, 58.) – Balázs Zs., Turkovs. Vezetőedző: Csank János.
Gólszerző: Schembri (35., 82.), Pölöskey (55.), Heinz (74.), ill. Szalai T. (16.), Balázs (18.), Turkovs (28.), Kamber (39.).

Az első félidőben ellenállhatatlanul futballozott a Zalaegerszeg, amely nem egész fél óra alatt háromgólos előnyre tett szert a Ferencváros otthonában. Balázs Zsolt remek formában futballozott: először az ő lövése pattant Szalai elé, a felfutó védő pedig elemi erővel bombázott a jobb sarokba, majd két perc múlva egy nagy védelmi hibát kihasználva ő emelt nagyszerű mozdulattal Haber fölött a hálóba, végül Turkovsot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, s a lett támadó nem is hibázott. A szünet előtt azonban szépített a hazai csapat, Abdi bal oldali centerezését Schembri közelről a hálóba fejelte. Erre is volt azonban válasza a ZTE-nek, Turkovs lekészített labdáját Kamber lőtte kapásból a bal sarokba.

4-1-es vendégvezetéssel tértek tehát pihenőre a csapatok, hogy a második félidőben a hazai csapat mindent egy lapra feltéve támadjon. A fordulást követően Pölöskey fejese, majd Heinz és Schembri lövése is utat talált Vlaszák kapujába, így a zöld-fehérek végül döntetlenre hozták ezt a sorsdöntő összecsapást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.