Óriási nyereségcsökkenés az autógyárnál

A Toyota nyeresége 75 százalékkal csökkent az idei első negyedévben a tavalyihoz képest a márciusi földrengés- és szökőár-katasztrófa, valamint az erős jen miatt.

MNO
2011. 05. 11. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legnagyobb autógyárának szerdán kiadott közleménye szerint az adózott nyereség 25,4 milliárd jenre (57 milliárd forint) csökkent az előző évi 112,2 milliárdról. Ugyanakkor a márciussal véget ért üzleti év egészét tekintve a profit megduplázódott, 408,1 milliárd jenre emelkedett, a bevétel pedig 0,2 százalékkal, 18,9 ezer milliárd jenre nőtt. A társaság összesen 7,308 millió gépjárművet adott el a 2010-es üzleti évben, ami 71 ezerrel több az egy évvel korábbinál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.