Oszama repíti Obamát

Két év óta a legmagasabb szintre emelkedett Barack Obama amerikai elnök népszerűségi mutatója.

MNO
2011. 05. 11. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AP amerikai hírügynökség által készített felmérés szerint a megkérdezettek hatvan százaléka helyesli Obama tevékenységét. Több mint fele pedig úgy vélekedett, megérdemelné, hogy újraválasszák. A közvélemény-kutatást egy héttel azt követően végezték, hogy az amerikai erők megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezérét. Ezt követte az amerikai foglalkoztatásról szóló kedvező jelentés, amely szerint fellendülés van a munkaerőpiacon.

Az elnök népszerűségi indexe nemcsak a külpolitikában, de a gazdaságban mutatott teljesítménye miatt is emelkedett. A független szavazók, akik a 2012-es elnökválasztáson kulcsfontosságú szerepet játszhatnak, általában visszatérnek Obamához, miután az elmúlt két év nagyobb részében inkább elpártoltak tőle.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.