Pokolgép robbant egy pakisztáni bíróságon

Két rendőr – egyikük nő – halt meg és hatan megsebesültek, amikor kedden pokolgép robbant egy bíróság épülete előtt Északnyugat-Pakisztánban – közölte a rendőrség.

MNO
2011. 05. 10. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára. A robbantást nyolc nappal azután hajtották végre, hogy egy amerikai kommandó Pakisztán északi részén megölte Oszama bin Ladent, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetőjét. A pakisztáni tálibok bosszút esküdtek, a pakisztáni biztonsági szolgálatok és az amerikai érdekeltségek elleni merényleteik fokozását ígérve.

A pokolgép egy elsőfokú bíróság bejárata előtt robbant fel Nauserában, nem messze a tálibok és az al-Kaida erősségének számító törzsi vidéktől. Az időzített pokolgéppel elkövetett merényletben, amelynek célpontja a bíróság volt, két rendőr életét vesztette, hat másik személy, közöttük két másik rendőr megsebesült – közölte Keris Hán körzeti rendőrfőnök. Az első jelentések szerint a pokolgépet egy rendőrposztnál helyezték el, ahol az épületbe lépő nőket vetik alá biztonsági ellenőrzésnek.

A pakisztáni tálibok 2007-ben kötöttek szövetséget az al-Kaidával, és 2007 nyarán hirdettek dzsihádot (szent háborút) Iszlámábád ellen, amiért a pakisztáni vezetés támogatta Washingtont a 2001 óta tartó „terrorizmus elleni háborújában”. Azóta csaknem 4300 ember halt meg több mint 450, többségében öngyilkos merényletben az ázsiai országban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.