Pörög a cukorbiznisz

Mázsaszám, némelykor pedig tonnányi mennyiségekben hordják haza Németországból az ott vásárolt olcsó cukrot a magyar vendégmunkások. A kilónként 180 forintért megvásárolt édesítőszer akár ötvenszázalékos haszonnal is eladható idehaza. A vidékfejlesztési miniszter tegnap bejelentette: kétmillió kilogramm cukrot dobnak a piacra, hogy letörjék a magyarországi árakat.

Magyar Nemzet
2011. 05. 07. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzleti céllal, szinte ipari mennyiségben hozzák haza az olcsó cukrot nyugatról az élelmes magyar emberek. Még akkor is ötvenszázalékos haszonnal adnak túl idehaza az édesítőszeren, ha a magyarországi boltokban tapasztalható áraknál olcsóbban árulják – ismertette lapunkkal az ügyeskedők legújabb módszerét névtelenséget kérő informátorunk. Németországban vagy Ausztriában mindössze 65-70 eurócentért (vagyis 170-180 forintért) már számos üzletben hozzájuthat egy kilogramm cukorhoz a Magyarországból érkező érdeklődő, aki jellemzően kint dolgozó hazánkfia. A legtöbben kisebb tétellel kezdik: telerakják az autót, amikor hazaindulnak, s a hét végén túl is adnak rajta, kilónként 250-260 forintért. Vannak azonban, akik megrészegülnek az üzleti lehetőségtől, s következő alkalommal már teherautóval küldik haza az árut. Nagyobb tétel esetén pedig meg kell szervezni már az értékesítést is. E célra néhol még alkalmi kis üzletet is alapítanak. S ha már megvan a bolt, ahol sokszor a munka nélküli feleség árulja az olcsó nyugati cukrot, érdemes körülnézni, mi mást lehet még olcsón behozni. Akadnak már olyanok is, akik nagyban gondolkodnak, egyszerre több tonnát küldenek haza, és szakszerűen terítik a kis boltok között – írja a szombati Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.