Pusztítás előtt: már az iskolákat is bezárták

Feltehetőleg jelentősebb kitörés előtt állhat az április 20. óta kőzettörmeléket, füstöt és hamut kibocsátó ecuadori Tungurahua vulkán – közölte a quitói geofizikai intézet.

MNO
2011. 05. 02. 9:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vulkán napok óta hamuesővel borítja a közeli településeket, a több centiméteres hamuréteg már az emberek és az állatok egészségét veszélyezteti. Az iskolákban szünetel a tanítás, és a helyieket felszólították, hogy zárják be házuk ajtajait és ablakait.

A legnagyobb kárt az állattenyésztők szenvedik el, jószágaik ugyanis nem tudnak legelni – közölte az El Comercio című helyi lap vasárnapi száma.

A fővárostól, Quitótól mintegy 130 kilométerre délre található, több mint ötezer méter magas sztratovulkán 1999 óta újra aktív. Öt évvel ezelőtt heten vesztették életüket erősebb kitörései következtében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.