Rendkívüli bejelentést tesz Obama: Oszama bin Ladent megölték

A CNN hírtelevízió értesülései szerint az amerikai elnök perceken belül bejelenti, hogy megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetőjét.

MNO
2011. 05. 02. 3:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dow Jones hírügynökség úgy értesült, hogy a terrorista vezetővel a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egy pilóta nélküli repülőgépe végzett Iszlámábád közelében. A légicsapás pillanatában a terroristavezérrel volt néhány családtagja.

A CNN úgy tudja, hogy Oszama bin Laden holtteste az amerikai hatóságok birtokában van, és a tetem DNS-vizsgálata már megtörtént, egyébként nem kerülhetne sor a szokatlan, rendkívüli elnöki bejelentésre.

A Fehér Ház néhány perccel korábban közölte, hogy az amerikai elnök bejelentést tesz helyi idő szerint este 10.30-kor. A CNN szerint az elnöki tájékoztató mintegy 35 percet késik, mert a Fehér Ház előzőleg tájékoztatja a szövetséges országokat és a kongresszus vezetőit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.