Schmitt: A sport be tudja tölteni azt a szerepet, amit elvárnak tőle

A sport fontos szerepéről beszélt Schmitt Pál köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja a II. Nemzetközi Fórum a Sportért, Békéért és Fejlődésért című konferencián Genfben.

MNO
2011. 05. 10. 16:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Keh.hu keddi beszámolója szerint az államfő beszédében hangsúlyozta: a társadalom igazából csak napjainkban fedezi fel a sport valódi erejét, és a sport a világ minden pontján hozzájárul a társadalmi és globális célok eléréséhez.

Ezt követően – mint köztársasági elnök – kiemelte a hatékony kormányprogramok, jól körülhatárolt költségvetési vonalak, valamint az emberi erőforrás elengedhetetlen szerepét. Figyelmeztetett, hogy bár a téma megközelítése országról országra változó, de még a legszegényebb országoknak is képesnek kell lenniük arra, hogy sportnapokat, iskolai sportprogramokat szervezzenek.

Fontosnak tartotta megemlíteni a sport nevelő, valamint testi és lelki egészséget óvó hatását is, és örömét fejezte ki, hogy a NOB megfigyelői státuszt kapott az ENSZ-ben, ami számos lehetőséggel jár. Egyik ilyen, hogy még több emberhez, illetve kormányhoz tudnak eljutni a közös munka kapcsán.

Schmitt beszédének zárásaként elmondta: a sport igenis be tudja tölteni azt a hasznos szerepet, melyet a társadalom joggal vár el tőle. Az államfő a részt vevő szervezeteket egy csapathoz hasonlította, akik közösen edzenek, hogy együtt jobbak legyenek, és mindenkinek a legtöbbet kell nyújtania, hogy csapatban, együttesen elérhessék kitűzött céljukat az emberiség javára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.