Sok helyen frissíthetjük magunkat tiszta vízzel

A főváros számos pontján van lehetőség arra, hogy a járókelők tiszta, jó minőségű vízzel frissítsék fel magukat, vagy töltsék fel kiürült palackjaikat – ezeket a helyeket szeretné megmutatni a Tudatos Vásárlók Egyesülete májusi „ivókútsétáján”.

MNO
2011. 05. 11. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők olyan vízi-várostörténeti sétára hívják az érdeklődőket, amelyen megmutatják azokat a főváros budai oldalán található ivókutakat, amelyek vizéből a járókelők „kockázatmentesen” ihatnak. Tudásszomjukat is olthatják a túra résztvevői: a városi víziközmű-hálózat létrejöttéről, a budai oldal alatt húzódó titokzatos tavakról és forrásokról, a hajdani kutakról, vízellátásról szóló előadásokkal színesítik programjukat a szervezők, sőt olyan történeteket is elmesélnek majd, hogy szokás volt-e a múlt század fordulóján vizet inni ebédhez a főúri asztaloknál.

A séta pénteken 15 óra 30 perckor indul Budapest I. kerületéből, a Sánc utcai víztároló bejárata felett lévő szobortól. A részvétel ingyenes, de a korlátozott létszám miatt előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az egyesületnél lehet jelezni. A nyár folyamán további négy túrát szerveznek, ezek időpontjáról a szervezet honlapja ad tájékoztatást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nonprofit, közhasznú szervezet, amely a fogyasztók hosszú távú érdekeinek képviselete, a fogyasztók tájékoztatása céljából alakult.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.