Szakmai tanácsadás a kicsiknek

Bodacz Péter
2011. 05. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltörekvő kis- és középvállalkozások részére indít tanácsadó programot az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). A Start IT Up University néven hat előadásból álló programsorozat elsősorban azoknak kínál értékes tartalmat, akik a vállalati életciklus korai szakaszában lévő vállalkozást vezetnek, és a közeljövőben jelentős tranzakcióra, például tőkebevonásra, új piacra való belépésre, összeolvadásra vagy vállalatfelvásárlásra készülnek.
Többek között olyan fontos kérdésekről is szó esik, mint a finanszírozási forrásokhoz való hozzáférés induló vállalkozások számára, a vállalkozások növekedési fázisában fellépő problémák kezelése, vagy a kiszállásra (exitre) történő felkészülés, a részvényesi érték maximalizálása. Az előadásokat a szövetség tagvállalatainak szakértői tartják, és törekszenek a közérthető, és gyakorlatorientált előadásmódra. – Ma Magyarországon számos szervezet, fórum igyekszik összehozni a start up fázisban lévő vállalkozásokat és a befektetőket. Az IVSZ abban nyújt többet más kezdeményezéseknél, hogy tagvállalataink egyfajta mentorként adják át azt a tudást és tapasztalatot, amit megszereztek – mondta Laufer Tamás, a szervezet elnöke, hangsúlyozva: az IVSZ Start IT Up University kezdeményezése elsősorban az infokommunikációs szektor vállalatainak kíván közvetítő fórumot biztosítani, de nyitott más iparágak kölcsönös együttműködésére is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.