Szexhálózatot üzemeltettek, életfogytiglant kaptak

Életfogytiglani börtönre ítélt egy Fülöp-szigeteki bíróság szerdán két svéd férfit, akik internetes szexhálózatot üzemeltettek a szigetországban.

MNO
2011. 05. 11. 17:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves Bo Stefan Sederholmot és társát, a 35 éves Emil Andreas Solemot emberkereskedelem vádjában találták bűnösnek – közölte a bíróság szóvivője. „A Fülöp-szigeteki nők felé tanúsított tiszteletlenség és a törvényeink megsértése miatt a legsúlyosabb büntetést érdemlik” – mondta a bíró. A Fülöp-szigeteken még sosem ítéltek el senkit ilyen típusú ügyben. A svédek hálózatának három fülöp-szigeteki munkatársa 20-20 év börtönt kapott.

A két svéd férfit 2009-ben tartóztatta le a rendőrség, miután házkutatás tartottak egy üzlethelyiségben, ahol számítógépeket és több mint 20 prostituáltat találtak, akiknek webkamerák előtt kellett eleget tenniük a gyakran tőlük több ezer kilométerre ülő kliensek kívánságainak. A prostituáltak szolgáltatásaikért havonta 243 eurót kaptak.

Hasonló internetes szexhálózatok már több éve működnek a szegény ázsiai szigetországban, ahol a hatóságoknak továbbra sem sikerült visszaszorítaniuk a virágzó prostitúciót. A Fülöp-szigeteken szintén népszerű szextelefon-hálózat mintájára kialakított webkamerás szexoldalakon az „érdeklődök” néhány átutalt dollárért cserébe élvezhetik a prostituáltak szolgáltatásait.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.