Szúnyogűzővel sikálták a fogukat a gyerekek

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendőrségi eljárás indult azt követően, hogy kedden négy kisgyermek fogkrém helyett szúnyogűző krémmel mosott fogat a Kossuth téri óvodában; a kórház közlése szerint a gyerekek nem szenvedtek mérgezést.

MNO
2011. 05. 11. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a Nagykanizsai Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást. A rendőrség adatai szerint a négy óvodás szervezetébe szájon keresztül rovarirtó krém került.

Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója az MTI érdeklődésére szerdán arról számolt be, hogy a gyerekek csak megfigyelésre kerültek a kórházba, és rövid idő alatt tisztázódott, hogy nem történt mérgezés. A véletlenül fogmosáshoz használt szúnyogűző szer bőrre használatos, egészségügyi szempontból ártalmatlan anyag, nem mérgező. Hozzátette, hogy a gyerekek vidáman, minden tünet nélkül érkeztek kedd délután a kórházba, és nem sokkal később egészségesen távozhattak is.

Nagy Jenőné, a Kossuth téri óvoda vezetője kedden az MTI-nek elmondta: a fogkrémes tubusok közé véletlenül került a szúnyogűző szer, amelyből négy kisgyerek fogkeféjére tettek. Miután rögtön láthatóvá vált, hogy folyékonyabb a szer állaga, a gyerekek száját azonnal átmosták; egyikük sem nyelt le belőle, a biztonság kedvéért azonban megfigyelésre kórházba vitték őket. A keveredés okáról azt mondta, hogy a szúnyogűző krém tubusa könnyen összekeverhető a fogkrémével. Hasonló gyerekfejes minta is szerepel rajta, ezért kerülhetett véletlenül a fogkrémek közé.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.