Tarics Péter: Egy felvidéki asszony kálváriája

MNO
2011. 05. 07. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarics Péter: Számos drasztikus jelenséget megért már a kisebbségi magyarság az elmúlt kilencven év alatt, amióta megalkották a trianoni békediktátumot. Volt itt nemzetiszocializmus, kommunizmus, kollektív bűnösség, megtorlás, kitelepítés, deportálás, internálás, börtön, kivégzés. 1989 után sem szenvedtünk hiányt e tekintetben, gondoljunk csak a marosvásárhelyi fekete márciusra, Sütő András megveretésére, Duray Miklós leköpködésére a szlovák parlamentben vagy a vajdasági magyarverésekre. A legutóbb pedig az ukrán nemzetbiztonságiak hurcolták meg azokat a kárpátaljai magyarokat, akik vélhetőleg megszerezték a magyar állampolgárságot. Az azonban, ami most Szlovákiában történik Malina Hedvig ügyében, egészen elképesztő. Eddig is tudtuk, hogy a szlovák állami nacionalizmus mélyre ágyazott, most mégis meglepetést szerzett.

(Magyar Nemzet, 2011. május 7.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.