Tévékészülékbe rejtette a drogot

Tévékészülékben csempészett drogot Magyarországra egy bakonycsernyei férfi, akit a rendőrök a határ közelében elfogtak – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

MNO
2011. 05. 10. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint vasárnap Hegyeshalom közelében, egy közúti ellenőrzés során állították meg az Ausztria felől érkező magyar férfit, aki feltűnően ideges volt, emellett a rendőröknek az is feltűnt, hogy a kocsi hátsó ülésén egy használt tévékészülék fekszik, annak szellőzője pedig fekete fóliával le van ragasztva. A készülék belsejéből két csomag, körülbelül két kilogrammnyi fehér amfetaminpor került elő, amelynek hatóanyag-tartalmát szakértő vizsgálja.

A 44 éves bakonycsernyei férfit kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt vette őrizetbe a rendőrség. A lakásán tartott házkutatáskor további 24, feltehetően marihuánát tartalmazó csomagot, digitális mérleget és kábítószer adagolására alkalmas eszközt foglaltak le. A férfi azt állította, hogy a televíziót Bécsben egy ismerősétől kapta, akinek nevét nem tudja. Azt viszont elismerte, hogy nála korábban kábítószert is fogyasztott. Ráadásul a gyanúsított ellen tavaly már folyt eljárás kábítószerrel való visszaélés miatt, ám a férfi akkor megúszta a büntetést, mert vállalta az elterelést. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, az ügyet a megyei rendőr-főkapitányság vizsgálja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.