Több tonna pontyot helyeznek ki

Tízezer kilogrammnyi fiatal pontyot telepített a Tisza-tóba a víztározó halállományát kezelő Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Kft. – tájékoztatta a társaság médiareferense az MTI-t hétfőn.

MNO
2011. 05. 09. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétnyaras pikkelyes pontyokat Tiszafüreden, Poroszlón, Tiszavalkon, Sarudon, Tiszanánán, Abádszalókon és Kiskörén telepítették a tóba – közölte Albel Tamás. A telepítés idejére, a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság lezárta a Jászsági-főcsatorna zsilipjét, elősegítve ezzel, hogy a halak a Tisza-tavat válasszák élőhelyül – tette hozzá.

Május során további 10-12 ezer kilogramm háromnyaras ponty kihelyezését tervezi a társaság, így még a pontytilalom időszakában beilleszkedhetnek a betelepített halivadékok a víztározó bioszférájába. A tervek szerint az idén összesen kétszázezer előnevelt süllőivadék, szintén kétszázezer előnevelt harcsaivadék, és harmincezer kilogramm háromnyaras pikkelyes ponty kerül a Tisza-tóba – ismertette a referens.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.