„Több tucat házba mentek be idegenek éjjel-nappal”

Az elmúlt hónapban megszaporodott lopások miatt térfigyelő kamerarendszer kiépítését kezdték meg a Nógrád megyei Szurdokpüspökiben; az ötmillió forintos beruházáshoz az önkormányzat tagjai is hozzájárulnak, és a lakosság körében is gyűjtést indítottak.

MNO
2011. 05. 10. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnárné Kontra Bernadett jegyző az MTI-nek kedden elmondta: az ötkamerás rendszer kiépítése 5,3 millió forintba kerül. A polgármester és az alpolgármester havi 25 ezer, a jegyző havi 20 ezer forinttal járul hozzá a költségekhez nyolc hónapig, a képviselő-testület tagjai pedig nyolchavi tiszteletdíjukról mondtak le – tette hozzá. Ez összesen egymillió-négyszázezer forintot eredményez, a lakossági hozzájárulásokon túl az önkormányzat saját erőből pótolja majd a hiányzó összeget.

Géczi László Miklósné független polgármester az önkormányzat lapjában adott tájékoztatást arról, hogy az elmúlt hónapban megváltozott Szurdokpüspöki élete: a békés, nyugodt, a mai viszonyokhoz képest biztonságos településből egy felzaklatott falu lett. Mint írta, senki nem érezte magát biztonságban, mert „több tucat házba mentek be idegenek éjjel-nappal”. A rendőrség segítségével és a lakosság részvételével szervezték meg a polgárőrökkel az éjszakai járőrözést. Ennek eredményeként ritkultak a zaklatások, de a falu népe megoldást várt erre a helyzetre, ezért jött számításba a térfigyelő kamerarendszer – tudatta a polgármester.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.