Több tucatnyian fulladtak a tóba

A Togo-tavon kitört viharban több tucatnyian vízbe fulladtak, miután a szél felborította a csónakjukat vasárnap – közölték hétfőn a togói hatóságok.

MNO
2011. 05. 09. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy csendőr beszámolója szerint este nyolc óráig 36 holttestet találtak meg, de még folytatják a kutatást. Hat vagy hét csónak borult fel a rájuk támadó szélrohamokban, amikor visszatérőben voltak a tó túlsó partjáról, ahol egy rokonuk temetésén vettek részt. Nem tudni, hogy összesen hányan voltak az utazók – mondta. A szerencsétlenség Togo-Komé falu lakosait sújtotta a fővárostól, Lométól mintegy 30-40 kilométerrel keletre. Afrika sok részén a folyók és tavak jelentik a fő közlekedési lehetőséget, de sok a baleset.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.