Tolnában folytatja országjárását Schmitt

Schmitt Pál köztársasági elnök szerdán Tolna megyében, Szekszárdon és Bátaszéken folytatja év elején megkezdett országjáró körútját.

MNO
2011. 05. 31. 11:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője kedden az MTI-nek elmondta: az államfő látogatásával – eddigi négy sikeres útjához hasonlóan – az emberek hétköznapi életét kívánja megismerni, találkozva örömeikkel és nehézségeikkel.

Schmitt Pál immáron hagyományosan a helyi közgyűlést keresi fel először, ahol valamennyi politikai párt kifejtheti véleményét a helyi közösség életéről. A köztársasági elnöknek ezt követően egy rendhagyó osztályfőnöki órán ismét lehetősége nyílik a fiatalokkal történő találkozásra, majd Szekszárd polgármesterével, Horváth Istvánnal felkeresi a térség egyik legnagyobb munkáltatójának számító Tolnatej Zrt. üzemét – fejtette ki a hivatalvezető.

Kiemelte: az államfő Puskás Imrével, a Tolna megyei közgyűlés elnökével látogatást tesz a Balassa János kórház felújított műtő- és diagnosztikai központjában, de az elnöki programból nem maradhat ki a szekszárdi bortermelőkkel történő találkozás sem, ezért Schmitt Pál a Takler Pince tulajdonosával is megbeszélést folytat. Kiss Norbert tájékoztatása alapján a köztársasági elnök ezt követően Bátaszékre utazik, ahol egyebek mellett felkeres egy integrált szociális intézményt, egy tanuszodát, illetve megtekinti a ciszterci romkertet is.

Schmitt Pált útjára ezúttal is elkíséri felesége, Schmittné Makray Katalin, aki külön programja során egyebek mellett ellátogat a Babits Mihály Emlékházba, valamint a Német Színházba és a Petrits Mézeskalács Múzeumba. Az államfő az ország valamennyi megyéjét fel kívánja keresni januárban kezdett és havonta folytatódó körútjával, amelynek első állomásaként Borsod-Abaúj-Zemplén megyét kereste fel, majd Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok és Fejér megyébe látogatott. Schmitt Pál legutóbbi állomásán úgy fogalmazott, korábban arra számított, sok panasszal találkozik majd a helyi tapasztalatok kibeszélésére is szolgáló látogatásain, ehelyett azonban – mint mondta – többségében józanságot, a nehézségek leküzdéséhez szükséges tetterőt tapasztalt az általa felkeresett helyszíneken.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.