Története első bajnoki címét ünnepelte a Videoton + Képriport

A Kaposvár elleni 3-1-es győzelemmel a Videoton labdarúgócsapata bebiztosította bajnoki elsőségét, s története első NB I-es aranyérmével véglegesen beírta magát a magyar labdarúgás aranykönyvébe. A 28. forduló többi mérkőzésén az Újpest, a Győr és a Haladás is diadalmaskodott, utóbbi sikere egyben azt is jelentette, hogy az MTK rendkívül nehéz helyzetből várhatja az utolsó két játéknapot, jelenleg négy pont a hátránya a még vonal feletti Siófokkal szemben.

Pintér Patrick
2011. 05. 11. 20:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ÚJPEST–KECSKEMÉT 2-1 (1-1)
Budapest, Szusza Ferenc-stadion, 3000 néző. Vezette: Jarzebak (lengyel).
Újpest: Balajcza – Szokol, Takács Z., Litauszki, Pollák – Böőr (Barczi, 56.), Mitrovics, Tajthy, Balogh B. (Egerszegi, 71.) – Ahjupera, Balajti (Lázár, 56.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovic, Balogh B. (Koszó, 43.), Mohl – Ebala, Csukics (Litsingi, 52.), Bertus – Bori, Tököli (Dosso, 86.), Foxi. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Gólszerző: Takács Z. (34. – 11-esből), Lázár (93. – 11-esből), ill. Tököli (24.).
Kiállítva: Radanovics (72.).

Két lila-fehér csapat találkozott ma délután a Szusza Ferenc-stadionban, s kettejük küzdelméből az Újpest került ki győztesen. Pedig a Kecskemét kezdett jobban, Takács Z. hibáját kihasználva Tököli vezetést is szerzett a vendégeknek, ám előnyük tiszavirág-életűnek bizonyult, mivel az Újpest Takács tizenegyesgóljával hamar egyenlíteni tudott. A mindent eldöntő találat is büntetőből esett, már a ráadás pillanataiban, a 93. percben, amikor Lázár az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt 11-est lőtte a hálóba. A Kecskemét ekkor már húsz perce tíz emberrel futballozott, Radanovicsot ugyanis második sárga lapja után kiállította a játékvezető.

VIDEOTON–KAPOSVÁR 3-1 (1-0)
Székesfehérvár, Sóstói-stadion, 5000 néző. Vezette: Musial (lengyel).
Videoton: Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó – Vasziljevics (Szakály D., 78.), Gosztonyi, Farkas I B. (Lencse, 78.), Elek Á., Sándor Gy. – Alves, Nikolics (Polonkai, 70.). Vezetőedző: dr. Mezey György.
Kaposvár: Kovács Z. – Okuka, Zsók, Bank, Gujic (Korhut, 51.) – Balázs B., Máté P. (Dzsavad, 59.), Pedro, Pavlovics – Perics (Grumics, 75.), Oláh. Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerző: Nikolics (34.), Polonkai (80.), Szakály D. (87.), ill. Grumics (76.).
Kiállítva: Gosztonyi (93.).

Futballfiesztára készülődtek a mérkőzés előtt a fehérvári drukkerek, és végül nem kellett csalódniuk. A Videoton már a szünetben is vezetett Nikolics szép találatával, ám a hajrához közeledve Grumics fejesével egyenlített a Kaposvár. A piros-kékek nem akarták már húzni-halasztani a bajnokavatást, így a cserejátékosok segítségével új sebességbe kapcsoltak, s Polonkai és Szakály D. góljával végül 3-1-re megnyerték a találkozót. Története során először lett bajnok a Videoton labdarúgócsapata.

GYŐRI ETO–HONVÉD 3-0 (0-0)
Győr, ETO Park, 1500 néző. Vezette: Bognár.
Győr: Sztevanovics – Takács Á., Fehér Z., Djordjevics, Völgyi – Kiss M. (Tokody, 82.), Pilibaitis, Koltai (Ceolin, 84.), Dinjar (Dudás, 80.) – Ji-Paraná, Alekszidze. Vezetőedző: Csertői Aurél.
Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú – Horváth A. (Akassou, 67.), Moreira (Erdélyi, 61.), Hidi, Vécsei – Ivancsics – Bright (Vólent, 61.). Vezetőedző: Supka Attila.
Gólszerző: Völgyi (48.), Kiss (57.), Alekszidze (62.).

A remek sorozatot produkáló Honvédnek nem ment ma este Győrben, az ETO a második félidőben három gólt is tudott szerezni, így simán megnyerte a mérkőzést. Az első gól Völgyi nevéhez fűződött, aki távoli lövéssel vette be Kemenes kapuját. Majd következett tíz percen belül Kiss Máté, újabb öt minutum elteltével pedig Alekszidze. A vendégek szakvezetője, Supka Attila több fiatal játékosnak is lehetőséget adott ezen az estén.

MTK–HALADÁS 0-3 (0-1)
Budapest, Hidegkuti-stadion, 1000 néző. Vezette: Vad II.
MTK: Hegedüs – Hajdú S., Szekeres A., Sütő, Ladányi – Wolfe (Gál, sz.), Pátkai – Pál A., Kanta J., Könyves (Hrepka, sz.) – Tischler (Eppel, 67.). Vezetőedző: Garami József.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. – Nagy I G. (Sluká, 84.), Iszlai, Simon Á., Halmosi – Oross (Fodrek, 68.), Kenesei K. (Sipos N., 56.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Gólszerző: Kenesei K. (30.), Fodrek (82.), Halmosi (87.).
Kiállítva: Hrepka (57.), Sütő (66.).

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatott volna bele az MTK csapata, ám a kék-fehérek odahaza sem bírtak a Haladással, 3-0-s vereségükkel az eddiginél is nehezebb helyzetbe kerültek a hátralévő két forduló előtt. A kék-fehérek kilenc emberrel fejezték be az összecsapást, mivel Hrepkát és Sütőt a második játékrészben tíz percen belül kiállította a játékvezető.

Az élmezőny:
1. Videoton 58 pont
2. Paks 50
3. Ferencváros 46
4. Debrecen 45
5. Zalaegerszeg 44

A góllövőlistát a 24 gólos Alves (Videoton) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.