Továbbra is vezet a Class FM

2011 áprilisában (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 87,8 százaléka, azaz 7 476 000 fő hallgatott rádiót, és a naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 23 perc volt – olvasható a Gfk közleményében. Országosan a 15–49 évesek körében a Class FM a leghallgatottabb adó napi szinten.

MNO
2011. 05. 31. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április hónapban a nyári időszak közeledtével a megváltozott napi életritmusunk már megmutatkozott a rádióhallgatási szokásainkban is. Ahogy a mindennapi időbeosztásban a nappali aktív, tevékeny időszak időben kitolódott a reggeli és az esti időszakot is érintve, úgy a rádióhallgatással eltöltött idő is megváltozott ezekben az időszakokban.

Az elmúlt hónapban a korábbi tendenciáknak megfelelően alakult a napi hallgatottsági görbe, annyi változással, hogy a kora hajnali órákban egyre többen kapcsolódnak be valamelyik rádió műsorába a megelőző hónapokhoz képest, hiszen már reggel 6 és 8 óra között a 15 évnél idősebb lakosság 37,2 százaléka hallgatta valamelyik rádió reggeli műsorát.

A délutáni szokásos hallgatási tendenciákat követően az esti órákban is többen rádióztak áprilisban, mint a korábbi hónapokban, még este 8 és 10 óra között is a teljes lakosság 9 százaléka hallgatta valamelyik országos vagy helyi rádió műsorát.

Országosan a 15–49 évesek körében a Class FM a leghallgatottabb adó napi szinten. A reggeli műsorsávban is a Class FM vezet. Országos szinten a 15 évesnél idősebb népesség körében a kereskedelmi adókat tekintve is a Class áll az élen.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.