Vádat emeltek az alpolgármester ellen

Csalással jutott csaknem 750 ezer forint állami támogatáshoz Homokszentgyörgy korábbi alpolgármestere; a 27 éves férfi ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Városi Ügyészség – tájékoztatott Fekete Róbert ügyészségi szóvivő kedden.

MNO
2011. 05. 10. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyről kiadott közlemény szerint a vádlott valótlan tartalmú – a tényleges 32 résztvevő helyett 65 nevet tartalmazó – jelenléti ívvel igazolta a szerződésben foglalt vállalást, így jogosulatlanul jutott hozzá az állami támogatáshoz.

A somogyi község 2009-ben csaknem egymillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el ingyenes ismeretterjesztő órákra a Miniszterelnöki Hivatal által kiírt, Az információs társadalom és tudásalapú gazdaság fejlesztése, az elektronikus közszolgáltatások megvalósítása elnevezésű pályázaton.

A pályázattal kapcsolatos teendők ellátásával a faluban 2006 és 2010 között alpolgármesteri tisztséget betöltő vádlottat bízták meg, mivel eTanácsadó képesítéssel rendelkezett. Az órákra a szerződésben vállalt száz résztvevő helyett mindössze tízen jelentkeztek, ezért a vádlott megkérte az önkormányzat dolgozóit és az önkormányzat alkalmazásában álló közmunkásokat – összesen 22 embert –, hogy ők is vegyenek részt az órákon.

Az órákon való jelenlétet igazoló további 33 aláírásra a művelődési házban internetező fiatalokat megtévesztve – azt állította, hogy a későbbiekben megtartandó ingyenes ismeretterjesztő órákra szóló jelentkezési lapokat írnak alá –, valamint egy helyi vegyesboltban a vásárlókat megkérve tett szert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.